Harry Potter

Nu är den slut. Låg uppe till kvart i två inatt o läste klart den. Så bra. Kan egentligen inte skriva så mycket om den här. Man måste respektera de som ännu inte läst klart den och de som väntar på svenska utgåvan. Men det känns lite tomt nu. Serien är slut. Nu finns det ingen mer H.P.-bok att se fram emot. *snyft*

En ny vecka...

Vilken helg det har varit.

Börjar väl från början.

Fredag: Vaknade som vanligt o åkte iväg o tränade. Kändes inte så bra att träna i fredags. Hade ont i hela kroppen kändes det som. Åt sen en sallad på ToMaten. De har så goda sallader där. Man får plocka själv o sen betalar man hektopris för det. Så gott. Massa bönor o sånt. Sen tog jag bussen ut till Rosengård. Har inte varit på rosengårds centrum på såååå många år. Kommer inte ens ihåg när jag var där senast. Men jag var i alla fall tvungen att ta mig dit nu. Var tvungen att gå till barnmorskan där eftersom min ordinarie barnmorskemottagning har semester. Satt där i en halvtimme innan jag fick mitt recept. Totalt slöseri med tid. Sen efter en kort fika hos mamma o pappa drog det iväg till djursjukhuset för att hämta hem Zabben. Satt där i en timme innan hon kom ut till mig. När vi väl sen var hemma började det. Satte på henne tratten som hon måste ha och hon får panik. Hon springer in i allting o tar sig ingenstans. Till sist lyckas hon komma in under sängen och sen stannade hon där.

På lördagen vaknade jag tidigt. Gick på toaletten och när jag kom tillbaka såg jag att hon var på väg ut men vände när jag kom. Sen kissade o bajsade hon under sängen. Stackars Zabbe. Så vi fick undan madrassen från sängen o började torka upp.... Vi gick ut på stan en stund o sen när vi kom tillbaka hade hon flyttat sig. Som tur var. Senare på kvällen så kom hon fram och ville bli klappad igen. Skönt!

Igår städade vi hela dagen. Verkligen hela dagen. Var inte klarar förräns efter fem. Tvättade luckor o golv, bäddade rent i sängen. Verkligen rent här hemma. Tills jag vaknade nu på morgonen och såg katthårstussar över hela lägenheten. Zabbe hade lyckats klösa sig ur tratten. Fick på henne tratten igen o måste ta fram dammsugaren igen sen...

Jaja...

Ska träna sen i alla fall...

Det verkar dessutom som om solen skiner..

Ha en bra dag!

Spiderpig, spiderpig....

Har nyss kommit hem efter en av de mest roliga 1.5 timmarna i mitt liv!!! Var på bio med Emil, Johan o pappa och såg Simpsons - the movie... Så jävla rolig den var. Har nog aldrig skrattat så mycket åt en film innan.... Härlig humor var det!

Ville bara berätta det =)

Nya liv?!

Har nu varit hemma ett par dagar och vardagen börjar återgå till det normala. Ja, förutom det faktum att vi har bestämt oss för att förändra våra liv. Så numera är det gå upp vid åtta för att gå en morgonpromenad. Nyttigare mat, massa frukt, smoothies, inget godis eller läsk eller onödigt socker. Äta med jämna mellanrum, dvs var 4:e timme. Känns skönt att komma igång. Så nu ska vi försöka hjälpa varandra och peppa varandra. Mamma och pappa håller oxå på med det nu, så vi är många som peppar varandra.

Nåja... Veckan i jämtland var full med kortspel och utflykter. Bland annat så var vi på Thailändska paviljongen http://www.ragunda.se:81/thaipav/ . Var väldigt intressant. Åt svindyr thailänsk buffé (125 kr per person). Dagen efter var vi i döda fallet http://www.ragunda.se/vadsokerdu/dodafallet/dodafallet.4.1493102fa9fa32e2e7fff1475.html och promenerade. Var otroligt vackert där. Det är ett gammalt vattenfall som blev tömt. Nåja, ni kan ju faktiskt klicka på länken och läsa själv =)  Har inte kommit på hur det blir en länk i själva ordet så man slipper den där fula långa länken. Christine, du som kan sånt, hur gör man?

Annars så var det en massa småutflykter. Hade varken mobiltäckning, internet eller tv. Var faktiskt rätt skönt att slippa sånt. Spelade mycket kort och umgicks på ett sätt som gjorde det väldigt lätt att uppskatta de stunder man fick för sig själv. Jag tycker väldigt om att umgås med folk, men jag värdesätter min ensamtid väldigt mycket oxå.

Under tiden vi var i jämtland bestämde jag mig för att lära mig sticka. Så det första jag gjorde i måndags var att jag stack iväg o köpte stickor, garn och en bok som heter "Grundkurs i stickning". Så nu har jag stickat ungefär 70 cm på en halsduk. Ska bli typ 2 meter lång, så jag har en bit kvar.

Köpte även nya Harry Potter-boken. Får inte läsa för många kapitel om dagen dock, för jag vill inte att den ska ta slut.

Ja, detta har hänt på senaste tiden i alla fall...

Nu ska jag kolla till färsen o se om den har börjat tina än...

tillbaka i skåne

Så är man hemma igen... Har varit en trevlig vecka. Men är för trött för att berätta vad vi gjort, så det gör jag imorn i stället. Nu är det snart läggdags i alla fall...

Ja, så här är det....

... att vi nu är i Jämtland. Vi lever och mår bra och det är soligt.

Jag har lyckats med bedriften att slå i huvudet hårt i en vägg, fått massa bett som jag bestämt hävdar inte är myggbett, eftersom jag inte får myggbett, slått Emil i kortspel och blivit biten av en broms!

Sitter på biblioteket i Hammarstrand nu, men Emil står o stampar bredvid o vill kolla sin mail, så det ska han få göra. Om inte annat så uppdaterar jag i början på nästa vecka när vi kommer hem!

Puss o kram...

Förresten, Christine.... Doris är jättesöt! Ser fram emot att få passa henne lite!

Fredag...jaha...

Så är det nu fredag igen. Sitter här vid en gammal dator o svär över att det trådläsa nätverket inte verkar funka på min egen dator just nu. Vill spela World of Warcraft. Har inte direkt något att göra... Emil fyller år imorn och då är det ikväll dags för det traditionella fyllebaket som han har med två kompisar. Alltså är jag förpassad en våning upp och jag har tråååååååkigt!!!

Det har annars varit väldigt fint väder här idag. Vaknade halv sex imorse av ett sms och såg hur solen sken in genom fönstret. Visst har det blåst en massa men solen har skinit och det har varit varmt! Yey!!

Maria: Doris är Christines och Magnus nya söta lilla hund. Gå in på http://chrillidilli.blogg.se och titta på bilderna där. Hon är supersöt...

På söndag är det i alla fall dags att dra ner till jämtland. Det innebär inget internet på en vecka. Inte kunna kolla mailen eller hålla sig uppdaterad på världen. Gah!!! Måste skaffa mig mer att läsa tror jag...

Men nu tror jag att jag ska ta o smyga mig ner en våning och hämta upp en film att titta på... Var länge sen jag såg Secret Window. Den är bra så jag tror det blir den...

kjol och sol

För första gången sen vi reste i torsdags har vi idag fått se solen!!!! Det var faktiskt riktigt behagligt ute idag.

Var en sväng på stan för att hitta födelsedagspresent åt Emil. Det man hinner glömma under tiden man inte är i Piteå är deras rätt skitdåliga sortiment på vissa saker. Visst, de flesta affärer finns här, men det finns ändå inte så mycket. Lyckades till slut hitta något till honom i alla fall.. Med öppet köp. Vill inte riskera något nu =)

Vi ska snart hem till Henke o Sussi på mat. Ska bli trevligt. Är hungrig!

och regnet det bara öser ner....

Åkte från Malmö med vissheten om att uppe i Norrland är det fint väder och varmt. Tji fick vi. Det har regnat nästan konstant sen vi kom upp här och är ungefär 10 grader ute. Det är jävligt kallt med andra ord. Det är inte direkt så att man vill gå ut.

Tog mig dock ut lite idag. Var trött på att sitta hemma. Tillbringade en timme eller så nere hos Morgan i fiskarstugan och fick lite uppdateringar. Gick sen en sväng på stan men det var inte så trevligt pga regnet... Suck... Men det ska tydligen bli lite bättre på onsdag. Håller tummarna för det.

Annars har jag tillbringat större delen av helgen i soffan eller sängen läsandes. Har läst ut mina Harry Potter-böcker nu. Bara andra gången jag läste sjätte boken och den var mycket bättre än vad jag kom ihåg. Ser både fram emot och ser inte fram emot sista boken. Vill ju läsa den men vill inte att det ska ta slut. Men nåja. Den tiden - den sorgen.

Ska ta mig lite kaffe och en macka nu.

Ha en trevlig kväll

Sommarlov!

Efter att ha fått lite kommentarer om att jag är dålig på att uppdatera min blogg så får jag se till att göra det nu.... Kommer knappt ens ihåg vad jag skrev om sist, men både allt och inget har hänt sen dess!

Har i alla fall sommarlov. Njuter av ledigheten och gör sånt som jag önskar att jag hade orkat annars. Kom igång duktigt med träningen så fort lovet började och det är otroligt härligt vilken energi jag lyckades lägga in i träningen. Jag önskar att jag faktiskt kommer att orka träna så även i höst när jag börjar jobba igen...

Just nu sitter jag dock i Piteå, så inte mycket träning här =) Vi kom upp i torsdags efter en otroligt lång resa. Vi åkte hemifrån Malmö 7.11 (fast taxin hämtade oss 6.20). Vi kom upp till Piteå 23.25. Gissa om vi var trötta då. Jag börjar känna mig gammal. Är inte lika lätt att sitta så länge längre. Längtade efter att få ut och röra mig mest hela tiden.

Igår så spelade Emil konsert på Doktorsvillan. Var en lunchkonsert så jag åt lunch...Haha, ibland så konstaterar jag det uppenbara =) Det var ingen god lunch dock. Dyrt, fett och inte vidare gott. Hur man lyckas få en kycklingklubba så fet är bortom mitt förstånd.
Sen på kvällen var det dags för konserten Emil tjatat om i evigheter, Mnozil Brass. Ett österikiskt brassband som faktiskt är rätt bra och roliga. Tyvärr så kände jag att jag inte direkt kunde uppskatta konserten så otroligt mycket för det öste ner exakt hela tiden. Var helt genomblöt när vi väl kom hem sen. Men det är ju det som är faran med utomhuskonserter. Efter det tillbringade jag min kväll i soffan och i sängen. Håller på att läsa om "Harry Potter and the order of the phoenix". Jag älskar verkligen Harry Potters värld. Fast inte filmerna. De gör inte böckerna rättvisa. Ska läsa sjätte boken sen oxå så jag är uppdaterad till 21 juli då sista boken kommer. Kan inte riktigt fatta att det är slut sen. Får väl läsa om hela serien lite då och då och drömma mig bort till den magiska världen som är så underbar!

Nu ska jag ta och bege mig ner på stan och gå på bolaget. Behöver lite vin och sånt om det blir nån fest eller så =)

--------------

Just det, har ju klippt mig oxå. Page! Trivs skitbra i det. Hade kunnat lägga upp en bild, men min digitalkamera har bestämt sig för att sluta fungera, så det går inte. Får ta tag i det när vi kommer hem från semestern!

RSS 2.0