Gängkrig

För alla er som inte läser nyheter från Skåne så kan jag rapportera att det numer råder gängkrig i Malmö. Det är rätt skrämmande faktiskt. Varje vecka (känns det som) kan man läsa om explosioner och pistolskott och annat. Häromnatten hade det tydligen exploderat i närheten av oss men de tror inte att det är relaterat till gängkriget. Men det är skrämmande ändå att det händer så nära! Vad är det för samhälle vi lever i och vart är samhället på väg? Hur kommer det se ut om 10 år om det fortsätter på detta sättet?

_____________________________

Lite roligare saker.

_____________________________

Var på kräftskiva igår. Var gott och trevligt. Men eftersom jag ätit mycket mindre på senaste tiden betyder det oxå att jag inte tål alkohol lika bra så jag blev jätteillamående. =( Men det gick över sen igen och vi fortsatte ha trevligt!

Idag har vi redan hunnit städa och jag har suttit lite med betygskriterierna och mitt musikteorihäfte till sexorna. Jag känner mig nog klar med både betyg och häfte. Kan inte fortsätta pilla mer med häftet för då kommer det bli enormt. Det är redan 20 sidor. Ska dock inte jobba med hela nu i höst. Kommer fortsätta senare efter att vi har gjort basen.

____________________________

Sitter nu och försöker jaga på Emil lite. Han har lovat att dammsuga innan vi ska ut i solen lite. Men han har fått ett nytt program till hur man sorterar bilderna på datorn så han har fastnat där. Ska nog gå och ge honom en spark i rumpan så han sätter igång. =)

Puss o Kram

cykla blev svaret, blöt blev resultatet

Okej, vi behöver verkligen tvätta våra fönster där hemma så man ser hur mycket det regnar ute! Trodde inte att det regnade så mycket som gjorde, men det gjorde det och resultatet blev att innan jag ens kom ut på Lundavägen var jag genomblöt. Men det var för sent att vända om och ta bussen tyckte jag. Så resultatet (många resultat) blev att jag fortfarande sitter med fuktiga jeans och fortfarande har min tröja på tork på toaletten. Sitter med hoodie och inget under, och det börjar bli lite varmt nu. Måste verkligen köpa mig ett regnställ.

Sitter nu och jobbar med mitt teorihäfte. Märker bara mer och mer som jag vill ha med för att förklara vidare. Detta blir ett häfte att jobba med under några år för vissa klasser och vissa kommer klara det snabbare. men dags för fikapaus nu.

Puss o kram!

Att cykla eller inte cykla

Även om jag tycker att höstmorgnar är rätt mysiga så är det inte vidare trevligt när man vaknar och inser att mörkerheten ute beror på att det regnar. Då kommer oundvikligen frågan, cykla eller inte cykla? Bli blöt eller hålla sig torr? Trängas på en varm och överfull buss eller få en chans att vakna upp under cykelturen? Borde köpa mig regnkläder. Men nu har jag alltså inga regnkläder. Får väl bli blöt då!

Annars så kan jag ju meddela att vågen just nu i morse stod på -10 kg. Lite mer än 4 veckor. 3 kg kvar till mitt första delmål och då är det shopping som gäller!

Har för övrigt börjat ha eleverna igen. Hade två lektioner igår och har några idag. Har varit en del klasser ute på vift så lite lektioner går bort denna veckan.

Nä, dags att borsta tänderna nu!

Puss o Kram

Dåligt av mig

Har inte uppdaterat på ett tag, jag vet! Har varit trött av alla intryck och allt annat från jobb. Det är jobbigt att jobba, bara så ni vet!

Ang hustittandet i Staffanstorp, så blev inte Emil lika förtjust som jag blev, så vi fick passa på det. Synd. Men vi har ju bara precis börjat titta på hus, så det är lugnt. Hittar man inte ett hus som båda tycker är perfekt så är det ju egentigen inte perfekt!

Annars så börjar lektionerna imorn. Har fortfarande lite schemastrul, men det är ju vanligt. Har lyckats få ner mina timmar något varje vecka. Dansläraren vile ha dans med mellanstadieklasserna varje vecka, så tyvärr rök mina dramalektioner varannan vecka. Men vi överlever väl. Har en känsla av att vissa elever sörjer de missade datalektionerna mer!

Ska i alla fall ha sexorna o femmorna imorn.

Sitter annars o kämpar på med mitt musikteorihäfte. Måste göra klart det inför nästa vecka när sexorna ska börja ha teori.

Är trött nu så jag får ta o avsluta. Känner ändå bara att jag svamlar!

Gah!

Nej, Maria, är inte gravid. Men man kan väl ändå vilja bo större?? =) Om inte annat så för att Emil hade fått ett eget rum att sätta sin dator i så jag slipper höra den brumma hela tiden =)

Är trött. Har nyss kommit hem från träningen och har maten på spisen just nu. Emil jobbar så då blir det att laga mat själv.
Har suttit och planerat hela dagen och lagt körschemat. Blir inte lätt ska jag säga. Är uppe i 21 undervisningstimmar i år. Blir tufft. Menmen, man är väl en ståltant =)

Nu är det dags att äta.

Tack o hej

Menar allvar!

Svar till Maria: Jo, vi menar allvar och är seriösa i vårt husletande. Vi börjar känna att det är dags att flytta till nåt större!

Annars är det bra. Har nu jobbat dag nummer 2 och är piggare idag än igår faktiskt. Märkligt.

Känner mig alldeles blank i huvudet och vet inte riktigt vad jag ska skriva här faktiskt.

Äh. Gonatt.


Första dagen på jobbet

Så är första dagen på jobbet avklarad. Har mest suttit o pysslat i min sal. Försöker få körschemat att gå ihop, men det kommer bli svårt i år. Har en fullsmockat schema de flesta dagarna. Menmen, det känns ändå skönt att få sätta igång igen. Längtar tills eleverna kommer så man får börja på riktigt!!

Var o tränade efter jobb. Var grymt trött och är fortfarande det, men blir väl bättre när jag ätit lite mat. Har spaghetti och köttfärssås på spisen. Luktar grymt gott och är skithungrig. Men snart så.

Orkar inte skriva mer just nu.

Ha en trevlig kväll!

Semestern slut

Idag börjar jag jobba igen.

Så är det med det.

Har inte uppdaterat nåt i helgen för jag har varit sjukt trött.

Men nu är det dags att bli pigg!

Morgontröttheten från helvetet

Hur kommer det sig att när man läser bland de senaste publicerade bloggarna på blogg.se så är det massa käcka kommentarer som "morgonstund har guld i mun" och diverse annat? Är det bara jag som är aptrött och dessutom inte har världens bästa morgonhumör? Idag verkar inte ens koffeinet väcka mig. Tur att jag kokade en hel del kaffe innan det är dags att sticka till träningen. Ge mig pigghet, tack!

Förvåningen är övervälmande!

Var precis inne och tittade på min besökarstatistik och den har helt plötsligt skjutit i höjden! Är så många intresserade av mina tankar och ord? Coolt =)

Insåg precis att jag bara har 3 dagar kvar av semestern. Jag och mamma gick och pratade om det på stan idag. Var har sommarlovet tagit vägen? Malmöfestivalen börjar imorn och det känns som igår det var Malmöfestival senast!

Har blandade känslor inför jobbstarten, men det ska nog mest bli kul ändå. Ser fram emot att träffa kolleger och elever igen. Har en massa planerande att göra, men det får jag gjort under nästa vecka. När det gäller högstadiet så vet jag vad jag ska göra under höstterminen, behövs mest bara finplaneras lite och sätta ut provdatum och så. Lågstadiet är mest sjungande. Dramalektionerna är nog de som är mest svårplanerade. Där måste man först träffa grupperna innan man vet vad som behövs tränas på. Nu när jag sitter och tänker på det ska det faktiskt bli kul att sätta igång igen. Det enda jag kommer att sakna är orken att sitta uppe länge och titta på tv eller ligga och läsa. Men ska försöka hålla energin uppe ändå. Fortsätta träna 3 gånger i veckan, för jag vet att det ger energi. Fortsätta räkna points och gå ner i vikt så kommer jag bli piggare av det oxå. Har gått ner nästan 6 kg på 3 veckor. *yey* för mig!!

Nu lite Sex & the City innan det är dags för sängen!

Puss o Kram

Husköp?

Är just nu väldigt förvirrad med väldigt många tankar i huvudet. Jag och sambon går ju i husköpartankar och jag har idag varit och tittat på ett hus på 100 kvm som jag verkligen blev förtjust i. Men det är mycket att tänka på nu. Gah! Ska boka ny tid med mäklaren imorn så att både jag o Emil kan åka och titta på det....

Vem är du?

Jag ser att det är folk som läser min blogg, men får inga kommentarer. Vem är du som läser??


I övrigt är det verkligen ett schizo väder idag. Ena sekunden strålar solen, andra sekunden så ösregnar det. Och då menar jag verkligen ösregnar!

Annars då? Jo, ska på stan en sväng med mor min lite senare. Sen är det dags för husvisningen i Staffanstorp (utan Emil men med resten av familjen).  Spännande värre!

Oväntat arv!

Man har läst om det och sett det i filmer (överdrivna Hollywood-produktioner), en helt vanlig människa som får kämpa med att få ekonomin att gå runt varje månad. Helt plötsligt får den här personen en dag ett brev från en advokatfirma. Någon har dött. Men inte någon som personen kände eller ens visste att han/hon existerade. I vilket fall som helst så är det en avlägsen släkting (okej, väääääldigt avlägsen) som vill lämna en del till vår oanande huvudperson som helt plötsligt blir rik.

Nu är det ju inte så att jag önskar att folk ska dö, men visst hade det varit underbart att få in lite extra pengar. Tänker handpenning till hus, eller körkort + bil, eller något annat vuxet!

Detta låg jag och tänkte på när jag inte kunde somna inatt. Det är märkligt vad tankarna kan vandra och var de fastnar ibland!

Klantarsle!

Var på väg till träningen i förmiddags och cyklade o lyssnade på radion på min nya mobil som jag har gjort sedan jag skaffade den. Helt plötsligt märker jag hur den åker ur min ficka och landar på marken. Jag cyklar över gatan och ser en bil köra över (?) den. Rusade fram och plockade upp den och döm om min förvåning när den faktiskt fungerar exakt som den gjorde innan! Dagens mobiler är förvånansvärt tåliga!

Men jag känner mig ändå som ett klantarsle!

Tvättstuge-marodörer!

En sak jag hatar med att bo i lägenhet är att man aldrig riktigt vet vad som väntar en när man går ner i tvättstugan. Vi är två trappuppgångar, med rätt många lägenheter, som delar på en tvättstuga. Det finns 3 tvätt-tider om dagen, så ibland är det rätt svårt att få tag på en tvätt-tid.

I vilket fall som helst så skulle vi tvätta idag 16-20. Allt är bra, jag går ner i tvättstugan och ser att någon har hängt ett stort sängöverkast eller nåt liknande i torkskåpet. Aja, tänker jag. Skyll er själva. Jag låser med mitt lås när jag går ut ändå. Emil går ner och hänger upp tvätten (och tar ut sängöverkastet). När jag sen kl.20 går ner och hämtar tvätten och går upp och viker den ser jag att 5 av mina tröjor blivit färgade av det där sängöverkastet och är förstörda! Om man inte är säker på att något färgar av sig, tvätta det inte i en gemensam tvättstuga!!!!!!! En av tröjorna är en av mina favorit-tunikor som jag använder varje vecka. Detta suger fett! Är fortfarande så himla förbannad.

Sista veckan

Imorgon börjar sista veckan på semestern. Ska väl ta tillvara på varenda minut nästa vecka. Fortsätta vila upp mig ordentligt. Kanske inte ens ställa klockan denna veckan utan åka o träna lite senare på dagen. Ska bara mysa på olika sätt nästa vecka.

Men det är egentligen helt otroligt hur snabbt sommaren har gått. De tre första veckorna var bara att vila upp sig efter en asjobbig vårtermin. Sen var det dags för semester i Norrland i 2 veckor. Sen första veckan tillbaka i Malmö var det dags att vila upp sig efter semestern. =) Och nu är det alltså dags för sista veckan.

Tycker det är lite skrämmande hur fort tiden går. Det är nu 8 år sedan jag flyttade till Piteå. 3 år sedan jag flyttade till Borås. 2 år sedan jag flyttade tillbaka till Malmö. Jättemycket har hänt under de här åren, men samtidigt känner jag mig fortfarande som 19 ibland. 27 är ju gammalt. Det tyckte man alltid när man var yngre och nu sitter man här själv. Huxflux är man 30 och sen är det snart dags för pension. GAH!!!!!

Annars så har vi varit i Staffanstorp idag och tittat på hus. Syrran o hennes man funderar på att köpa hus där. Jag och Emil fick lite blodad tand och var ute på hemnet sen och tittade lite, så jag ska gå på visning på ett hus på torsdag. 100 kvm, så inte så stort men lagom ändå känns det som. Får se hur det ser ut IRL.

Puss o Kram

Gruul's lair

Som alltid när jag för första gången ska göra något i WoW tillsammans med andra som har gjort nånting 1000 gånger innan och som alla är bra spelare så blir jag skitnervös! Raidade i alla fall Gruul innan idag. Satt och läste in mig på boss-taktiken innan, men förstod som vanligt ingenting. Tur att man har en väldigt pedagogisk sambo som kan förklara allting för mig. Men i vilket fall så gick det bra. Vi fick ner båda bossarna på 45 minuter utan att jag dog alltför många gånger, tyvärr så droppade det inget bra till mig.

Ja, jag vet, jag håller på att bli en dataspelsnörd. Men det är kul att spela.

Sitter annars för övrigt och tittar/lyssnar på Phantom of the Opera samtidigt just nu. Finns vissa scener/sånger jag kan titta/lyssna på hur många gånger som helst. Det är så förtrollande musik och snubben som spelar fantomen i filmen har en sådan otroligt härligt raspig röst. Den passar verkligen till den rollen!

Ska snart åka hem till mamma och pappa och äta lite god mat tillsammans med hela klanen Nilsson.

Ha en trevlig lördagskväll!

Puss o Kram

Vänner, pojkvänner och allt annat

Har precis kommit hem från en utomordentligt trevlig kväll på uteställe med vänner och respektive.
 
Det är alltid intressant när man ska sammanföra nya människor som man egentligen inte vet om de har någon gemensamt. Jag har några tjejkompisar från gymnasiet som träffas lite då och då ute och tar en öl och äter nåt gott, men ikväll för första gången så tog vi med våra respektive. Vi har en som jobbar på malmborgs men som innerst inne är musik- och datanörd. *puss älskling* Vi har en som jag aldrig hade träffat förr men som visade sig spelar WoW precis som jag och min älskling. Sen har vi en italienare som sist vi träffades inte pratade så mycket svenska. Och tro det eller ej, det funkade jättebra! Eftersom jag och mina gamla vänner alla jobbar som musiklärare blev det lite jobbprat, men inte alls så mycket som vanligt. Min karl fick lite WoW-snack och sen blev det lite av allt mellan himmel och jord. Verkligen supertrevligt.

Nu är jag supertrött och ska väl egentligen gå och lägga mig för att sova gott i min sköna säng. Men av någon anledning fastnar jag alltid vid datorn.

Nåja. Sov gott och dröm söta drömmar alla där ute.

Puss o Kram

2008.08.08 kl.åtta minuter över åtta.

Inte här alltså, men i Peking. Lite coolt ändå att de lyckats pricka in det så bra. Det är mer värt att fira än stockholmarnas egen "08-dag".

Men, idag börjar alltså OS. Inte för att jag tror att jag kommer sitta klistrad framför tv:n vidare mycket. Är inte så mycket för att titta på sport, förutom hockey då, och det är ju ingen hockey i sommar-OS *duh*.  Men lite kanske. Invigningen är nu på tv i alla fall. Den ska jag titta på. Hoppas på att få se lite bilder från Peking också. Är ungefär 4.5 år sen jag var i Peking. Var en häftig stad. Fick sett otroligt mycket och shoppade en hel del. Någon gång har jag tänkt åka tillbaka dit. Men som turist och inte för att sjunga. Drömmer fortfarande om Sas Radissons frukostar. Inte för att jag är så mycket för att äta frukost, men den var väldigt varierande och god.

Har varit iväg och tränat idag också. Tog bussen dit för ovanlighetens skull. Blåste halv storm ute och såg ut att bli regn. Men än så länge inget regn. Hoppas det håller i sig så ikväll oxå när jag ska träffa vänner och gå ut och äta.

Men nu är det OS-invigning på tv.

Puss o kram

Länge sedan sist...

Har länge tänkt att jag skulle sätta mig ner här och skriva ner vad som egentligen händer och har hänt i mitt liv men det har känts lite konstigt. Dels så har det gått så otroligt lång tid sedan sist och dels så vet jag ju inte om det fortfarande finns folk som tittar in här för att se om det har skett någon uppdatering.

Livet är i alla fall väldigt härligt just nu. Solen skiner över Malmö och jag är pigg och lycklig.

Har tillbringat dagen på cykeln och cyklat över hela Malmö och åt lunch på limhamns fiskrökeri. Det var så otroligt skönt. Cykla längs vattnet. Se bron torna upp som något ur en målning. Den ser så overklig ut när man är en bit bort. Se alla glada människor som är ute på stranden och badar. Tyvärr har det inte blivit något badande i år. Fast egentligen kan jag väl inte påstå att jag sörjer.

Nu vet jag inte vad som väntar resten av dagen. Kanske sjunka in i boken jag köpte på outleten i Höganäs igår? Spenderade en halv förmögenhet uppe i Höganäs. Deras outlets är helt underbara. Kompleterade vår fina gröna servis, så nu har vi allt möjligt att leka med =)

Men. Skriv nåt litet om det fortfarande är någon som läser. Eller så...

Ha en underbar torsdagskväll alla där ute!

RSS 2.0