ajaj igen

fick ingen tid på vårdcentralen idag. Sköterskan jag pratade med sa att eftersom symptomen kommit så nyligen så är det inte lönt att ta prov på halsfluss, för det tar ett par dagar innan det visar något på prover. Så nu ska jag sitta här och vara tyst

Ajaj

Har legat vaken större delen av natten o frusit och haft skitont i halsen. Kan inte prata för jag är alldeles igensvullen i halsen. När jag hostar håller jag på att kvävas. Så nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 8 så jag får ringa till vårdcentralen. Har varit halsfluss på skolan. Får kolla om det är det jag har. Hoppas inte, för det blir alltid så besvärligt att få medicin nu för tiden tycker jag när det inte längre står överallt att jag är allergisk mot penicilin.

Nåja.

Håller er uppdaterade.

Solstrålar

Ibland har man såna dagar som verkligen är bergochdalbanor men som slutar på perfekt. Mina kära fyror lyfte upp hela mig idag med sin otroliga glädje när de sjöng. De var trevliga och söta och glada. Helt underbart. Undrar om vädret börjar smitta av sig på dem med.

Har varit och tränat och blivit masserad nu på eftermiddagen. Var skönt fast det gör ont att bli masserad. Åse (min massör) säger att jag är jättespänd. Så nu får jag ta o gå dit oftare. Skolan bjuder oss på en massage i månaden. =)

Ska ta o fixa lite mat till mig nu. Emil har ätit kebab idag så han vill inte ha middag. Och jag är hungrig så jag måste äta nu. Kände bara att jag ville jobba lite innan jag åt. Men nu så.

Puss o kram på er där ute.

Härliga vår!

Åh vilket totalt underbart väder det är ute och har varit hela helgen. Kom nyss hem från träningen och det är något med solen som gör att allt blir så underbart. Satt på bussen hem och inte ens den irriterade busschauffören lyckades få ner mitt humör. Fast det är nog inte bara tack vare solen utan det är nog träningen oxå. Äntligen börjar det kännas givande att träna igen. Hoppas verkligen både den känslan och vädret håller i sig i några veckor nu =)

Nu ska vi snart äta middag. Emil står o fixar krögarpytt nu. Inte vidare ambitiös middag, men det är näring i alla fall!

Puss o kram på er alla där ute i solen.

Just det, förresten. En hel dag har nu gått utan den minsta lilla chokladbit eller den minsta lilla klunk läsk. Känner att jag nu har nya krafter att ta itu med det. Kommer rapportera mina framsteg =)

Min vecka...

Det är märkligt vad vissa veckor går snabbare än andra. Den här har bara flugit iväg. Men samtidigt så kommer jag knappt ens ihåg vad jag har gjort denna veckan. Har som vanligt tränat två dagar, men mer då?!?

Var på kursen som vanligt i tisdags. Fick gå tidigt för Emil var tvungen att åka till jourvårdcentralen för hans arm. Nu är han sjukskriven och äter tabletter. Hade fått en muskelinflammation och kan fortfarande inte röra armen utan att det gör skitont.

I torsdags var jag och lillebror på hockey. Var skitkul och superspännande hela tiden, men fy vad Ske-å spelar fult. Blev 2-2 i sd. Borde varit vår vinst.

Idag har vi haft hälsodag i Skrylle. Gått i skogen och varit allmänt kaos där. Men det var kul att vara ute en hel dag. Inte ofta det sker.

Varit och hämtat mina nya glasögon nu på eftermiddagen. Har ännu inte vant mig vid dem än och känner att jag börjar få lite huvudvärk. Borde kanske lägga mig och blunda ett tag. Ja, gör nog det.

Byebye

Härliga helg

Hade en helt underbar dag igår. Först var jag o tränade och det gick iofs sådär iom mina leder.

Sen åkte jag hem och vi fikade och sen begav jag o Emil oss ut på stan. Hade tänkt oss ner till Västa hamnen, men det blåste så förbannat igår, så det blev stan i stället. Skulle hämta ut biobiljetter och gå och kolla på nya mobiler till oss. Min har strulat så mycket och batteriet tar slut efter 3 minuters samtal. Hittade ingen i första affären, men sen så =) Blev en rosa Samsung med mp3-spelare och 3G och lite andra finesser =)

Var och käkade sen lunch på nåt ställe på Saluhallen. Var gott tills jag upptäckte ett långt hårstrå inbakat i en bit fetaost, då blev jag mest illamående och ville inte äta mer.

Sen när vi skulle ta bussen till bion på kvällen fick vi vara med om en smått obehaglig upplevelse. När vi hade gått på bussen hörde jag ett samtal från busschauffören. Tydligen satt det folk på bussen som hade betett sig obehagligt och han ville ha av dom. Folk gick av bussen och vi satte oss längst bak. Men bussen kör aldrig från Värnhem så vi mest bara väntar. Då hörde vi samtal från busschauffören som säger att han kör inte förräns de personerna gick av bussen. Det visade sig att de killarna satt precis bredvid oss. Och sättet de pratade på. Helt sanslöst. Jag kan förstå att busschauffören kände sig hotad om de snackade på samma sätt när de gick på. Till slut kom det en ny buss som resten av oss fick gå på och de andra killarna fick vänta med en stor kille tills polisen kom.

Men filmen var bra i alla fall. Såg Apocalypto. Den var verkligen blodig.

Tog bussen hem och sen somnade jag. Vaknade för en timme sen ungefär.

Ska mest ta det lugnt idag, men det kommer säkert en uppdatering senare =)

Woopidoo

Äntligen äntligen äntligen är det fredag!

Har haft en väldigt lugn dag med bara tre lektioner + kör så jag är inte alls sådär överdrivet trött som jag brukar vara. Tur är det för Emil vill ha lasagne till middag ikväll!

Men det är skönt att det är fredag. Har varit en jobbig vecka iom mina leder. Har inte kunnat göra något förutom att ligga ner. Längtar efter att träna. Hade tänkt träna igår, men jag gick långt i onsdags så då pajjade lederna ihop igen.

Var hos optikern i onsdags. Min syn hde förändrats, så nästa vecka får jag mina glasögon =) Blåa bågar denna gången =)

Sitter o väntar på min mor nu. Hon skulle träffa en förälder och sen ska vi hem till henne och fika och jag ska handla hem till lasagnen. Ska bli mumsigt med det och ett glas vin eller två ikväll.

Solen skiner här i Malmö idag i alla fall. Var ute och rastade lite hemvistbarn innan och det var så varmt precis vid väggen där jag satt. Hoppas våren är här nu!

Ojojoj,

...vilken dag. Inte lätt att undervisa i musik när man har planerat att sjunga och fingrarna inte klarar av att spela. Har målat till musik med två klasser och haft så ska det låta med en klass...

Dagen avslutades med kursen i pedagogisk drama. Känns lite roligare nu tror jag. Var så nära att hoppa av för några veckor sen, men nu känns det som om jag kommer orka terminen ut.

Annars längtar jag bara till helgen. Har bokat in mysdag med Emil på lördag. Vi ses så sällan nu för tiden känns det  som så det är bra om vi umgås lite i alla fall! Så vi ska gå på bio och åka ut till Västra hamnen om det är fint väder. Kanske ha lite picknick eller fika på Espresso House eller nåt sånt =)

Dags att gå och lägga sig nu i alla fall. En ny dag imorgon och förhoppningsvis utan ledont. Känns bättre nu, men det är fortfarande inte bra. Har i alla fall tagit av lindorna från fötterna nu.

Gonatt o puss o kram

Aj på morgonkvisten!

Mina leder har börjat strula igen. Fick gå hem tidigare från apt-n igår för att jag kunde inte ens sitta så ont det gjorde från fötterna och upp i knäna. Vet inte vad det är som gör att de gör ont nu igen. Jag tycker inte vädret har förändrats så mycket, eller har det det?

Ibland så tror jag att jag kommer bli världens friskaste åttioåring eftersom jag redan har fått alla krämpor nu och då kommer de försvinna när jag blir glad pensionär. Att det är 39 år kvar till pensionen är en annan sak, men då kommer jag bli frisk från allt i alla fall!

Magont

Så har man då avklarat besöket hos barnmorskan. Ont gjorde det tror jag fast inte som förra gången, men nu har jag ont i magen. Känns som mensvärk. Aj är det i alla fall.

Kom bara lite försent till jobbet i morse. Var här strax innan tio i nio så jag missade bara en halv lektion. Sen efter det har dagen knallat på. Har min första efterlängtade paus nu och då tänkte jag sätta mig här vid en dator en stund. För min lediga tid är ju min egen.

Längtar ut i solen. Det är verkligen helt totalt strålande väder ute. Känner för att åka ner till stranden och sitta på en sten och läsa en bok. Längtar efter årets första Latte utomhus. Det är något med solen och våren som gör mig så lugn. Förväntansfull på något sätt. Harmonisk.

Dags för mig nu i alla fall att säga adjö och gå iväg till ica och handla frukost till fritids. Och för en gångs skull så jublar jag för jag får komma ut i solen!

----

För övrigt har jag ont i huvudet och ser lite suddigt. Tror det är tur att jag ska till optikern på onsdag!

söndagsmys

Har haft Anna o Markus på middag ikväll. Gjorde Thai-gryta. Blev faktiskt väldigt gott, men ska nog göra några förändringar till nästa gång. Men mumsigt var det redan nu i alla fall =) Fikade med kanelbullar och te efteråt. Trevligt med lite middagsgäster så här en söndagkväll.

Sitter med laptopen i knäet nu medans Emil tittar på Matrix-filmen på trean. Är väl inte överdrivet intresserad utan mest trött. Ska nog snart gå och lägga mig.

Dags för cellprov imorn i alla fall. Kommer ihåg senaste gången jag gjorde det. Det gjorde så fruktansvärt ont. Var väl en inkompetent barnmorska som gjorde det då, för det var hemskt. Hoppas på en bättre barnmorska denna gången. Men det var som en arbetskamrat sa, det är ju bra att testet finns. Om det finns cellförändringar så är det bra om det upptäcks tidigt.

Men nu är det beddibye.

Godnatt alla.

Vårtecken

Tog mig en promenad bort till Värhemstorget innan och tog bussen till Caroli för att lämna igen en födelsedagspresent, eller rättare sagt byta den, och sen träffa Annapanna. Vi gick hem till dom och åt pannkakor till lunch o sen gick vi hem hit. Vi tog vägen om Willy's och sen på hemvägen så gick vi förbi ett helt fält av vita blommor. Eftersom jag inte kan något om blommor tog jag ett foto i stället =)




Var otroligt varmt och skönt ute. Riktig vår var det idag.

Nu har vi suttit ett tag o spelat piano och sjungit så jag tar en paus vid datorn i stället =)

Sen blir det experimenterande vid spisen. Ska göra någon slags thaigryta har jag tänkt, men jag lär märka vad det blir =)

Blärk

Hur kan man känna sig som överkörd av ett tåg när man faktiskt har sovit gott i väldigt många timmar? Huvudet värker och kroppen likaså. Inte alls vidare trevligt att vakna så här på söndagen. Men det blir säkert bättre efter lite kaffe. Kaffe kan hjälpa det mesta.

Ska sätta igång med städning när vi ätit frukost. Det ska dammas o plockas undan o dammsugas o diskas idag. Emil börjar jobba 12 så jag får ta det själv. Men som tur är blir det ingen tvätt idag i alla fall. Emil tvättade i onsdags. Kanske till o med hinner sätta mig på motionscykeln ett tag sen.

Men nu är det frukost. Kaffe!!!!

Schlageryra

Nyss hemkommen efter en trevlig kväll hos Christine. Först fick jag äta god mat och sen såg vi melodifestivalen. Hade lite krig om vem som skulle vinna, men jag tror verkligen rätt låt vann. Dvs, The Ark!!

Men jag känner ändå att kvällens bästa låt var när Tomas Andersson Wij sjöng "Evighet". Fy tusan vad snyggt det var. Ringde direkt Anna för att fråga om vi inte skulle gå på hans konsert ändå. Kollade biljetter nu när jag kom hem, men de var slut. Tråkigt, för han är grymt bra. Ska nog lyssna på honom nu eftersom det ändå inte är nåt bra på tv:n och Emil kan man ju inte slita från hans dator för att se en film. Nåja.

Söndag imorn och jag ska träffa Anna en sväng och sjunga lite vid pianot. Sånt är trevligt. Hon spelar och jag sjunger. =)

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll allihopa!

Vååååår!

Har nyss kommit hem efter ha veckohandlat på coop. Det är vår i luften! Solen skiner och himlen är blå. Hörde inga fåglar kvittra, men jag är säker på att de finns där någonstans o förgyller tillvaron.

Köpte tulpaner till min vas. Åh vad jag blir lycklig när det är vår i luften!!


Galantea?

Lördag idag och inspirerad av systrarna startar jag härmed en ny blogg. En som inte är lösenordsskyddad. Där jag kan skriva bara allt möjligt utan att tänka så mycket.

Galantea är jag. Eller egentligen är det en av mina karaktärer i World of Warcraft, men jag tycker det är ett fint namn =) Therése heter jag annars. Jobbar som musik- och dramalärare. Pluggar drama samtidigt. Har en sambo som är underbar och som tar hand om mig när jag är för trött för att göra det själv. Tränar i alla fall en kväll i veckan, två om det hinns med. Har en katt som hårar överallt.

Men idag är det ju i alla fall lördag och klockan är 11. Har ännu inte ätit någon frukost, men känner hur kaffedoften sprider sig i lägenheten, så nu är det dags.

Solen skiner och våren är på väg. Känns härligt =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0